Duurzame verfproducten

De toekomst is nu

Stacks Image 248

Beter voor mens en milieu

Fossiele grondstoffen zijn eindig en gaan tot het verleden behoren. Biogrondstoffen zijn dus de toekomst. Daarom vraagt de markt meer en meer om duurzame producten door gebruik te maken van biobased grondstoffen. Verfproducenten gaan zich steeds meer richten op de plantaardige chemie om verven tot stand te brengen die afbreekbare en/of hernieuwbare stoffen bevatten, zoals biobased alkydharsen. In het overzicht zijn naast de moderne en innovatieve biobased (verf)producten ook de van oorsprong miliieuvriendelijke traditionele en geïnnoveerde verven op basis van kalk, mineralen of lijnzaadolie opgenomen. Daarnaast zijn er ook producten die niet biobased zijn maar wel een positieve bijdrage leveren aan de reductie van CO2 door recycling of door energiebesparende eigenschappen.
Muurverf voor binnen 
Muurverf voor binnen
Stacks Image 488
Wyzotex mat
Matte, oplosmiddelvrije en waterverdunbare, gladde muurverf voor binnen, op basis van een duurzaam verkregen bindmiddel o.b.v. innovatieve zetmeeltechnologie
Stacks Image 572
Caparol IndekoGeo
Caparol is toonaangevend als het om binnenmuurverven gaat. De extreem matte verf is 100% biobased, daardoor 35% minder uitstoot van broeikasgas door de inzet van herwinbare grondstoffen. Vrij van oplosmiddelen en conserveermiddelen.
Stacks Image 493
Copperant Pura muurverf extra mat
Superieure, extra matte muurverf op basis van water en plantaardig bindmiddel en andere natuurlijke grondstoffen.
Stacks Image 498
RELIUS Silat Bio Innen
Omdat de verf geen conserveringsmiddelen bevat is die uitermate geschikt voor toepassing in sensibele gebieden en voor allergische personen. Zorgt voor een natuurlijk, gezond leefklimaat. Zeer waterdampdoorlatend en vochtregulerend. Natuurlijke bescherming tegen schimmels. Trekt geen stof aan, omdat er geen elektrostatische oplading is.
Stacks Image 846
Raw Paints
Deze verf bevat 100% toevoeging van (onder andere gerecyclede) gemalen stenen en mineralen als pigment. OMBREWALL:
  • bevat géén oplosmiddelen
  • bevat géén conserveringsmiddelen
  • wordt geleverd in poedervorm
  • wordt samengesteld door het mixen van poeder met WATER
Stacks Image 828
KEIM Biosil
Ecologische minerale binnenverf die vrij is van oplosmiddelen, weekmakers en conserveringsmiddelen. Bekroond met het Nature Plus certificaat, Is hypoallergeen.
Muurverf voor buiten 
Muurverf voor buiten
Stacks Image 837
Coppererant Altra Muurverf plantbased verf voor circulair bouwen
Copperant Altra is uitermate geschikt voor circulair bouwen en onderhouden. Bouwmaterialen voorzien van Copperant Altra kunnen hergebruikt worden zonder het milieu aan te tasten. Het product zorgt voor de reductie van CO2 in de atmosfeer. Doordat de verf geen vluchtige organische stoffen bevat, draagt Copperant Altra bij aan een schoon en veilig binnenklimaat. De gehele verflijn is plantbased, non-toxic en watergedragen. Perfect voor binnen- en buitengebruik. Copperant Altra is tot stand gekomen in samenwerking met DSM die met Decovery® een uniek plant-based high performance bindmiddel heeft ontwikkeld.
Stacks Image 766
Coppererant Minérale Muurverf kalkmat
E
en kalkmatte sol-silicaat muurverf op basis van de beproefde bindmiddelcombinatie kieselsol en kaliwaterglas. De verf heeft een zeer goede hechting op minerale ondergronden, op oude andersoortige verflagen en niet-zuigende ondergronden. Dankzij de zeer hoge waterdampdoorlatendheid en sterke hechting heeft deze muurverf een zeer hoge buitenduuraamheid.
Stacks Image 771
KEIM Soldalan®-ME
Is een zeer hoogwaardige, minerale buitenmuurverf met de bindmiddelcombinatie kiezelsol en waterglas. Naast de hoge waterwering en hoge dampdiffusie beschikt deze topmuurverf ook over MiNOx technologie, waarmee het foto-katalyisch het schadelijke gas NOx en organische verontreinigingen neutraliseert. Hierdoor beschermt het nog beter tegen schimmel- en algaangroei. Keim Soldalan-ME bevat absoluut lichtechte organische pigmenten en minerale vulstoffen, waardoor de hoogste buitenduurzaamheid gegarandeerd is. Een Soldalan-ME systeem gaat met gemak 15 tot 20 jaar mee waardoor het een zeer economisch en duurzaam verfsysteem is.
Decoratieve muurverf 
Decoratieve muurverf
Stacks Image 624
Roestique
Met Roestique ontstaan stoere elementen voor warme interieurs. De verweerde roest brengt brute natuur binnenshuis. Deze decoratieve roesttechniek transformeert binnenmuren en decoratieve objecten tot krachtige onderdelen van een gelaagd interieur dat zo gekenmerkt wordt door vergankelijke schoonheid.
Stacks Image 663
Pure & Original Marrakech Walls
Met de Marrakech Walls geef je de muren een stoere betonlook of de exclusieve Tadelakt look. Marrakech Walls zijn 100% mineraal.
Stacks Image 668
Pure & Original Fresco - kalkverf
Kalkverf is een van de meest authentieke verfsoorten. Het bestaat al honderden jaren en wordt door Pure & Original op traditionele wijze gemaakt in meer dan 100 schitterende kleuren.
Stacks Image 673
Stoopen & Meeûs kalkverf
Stoopen & Meeûs’ Kalkverf bestaat uit lokaal gewonnen kalk en pigmenten. De kalk komt uit natuurlijke bronnen die zichzelf terug aanvullen door afzetting.
Stacks Image 678
Amazona krijtverf
Amazona streeft er naar het milieu zo min mogelijk te belasten. De krijtverf is een ecologische verf die volledig natuurlijk en onschadelijk is. De verf bevat geen dierlijke inhoudstoffen en is Natureplus gecertificeerd.
Stacks Image 806
Stoopen & Meeûs kaleiverf
Kaleien is een eeuwenoude techniek voor het authentiek afwerken van buitengevels, waarbij een minerale verf voldoende dik wordt aangebracht met een blokborstel. Kalei van Stoopen & Meeûs is weersbestendig en laat de structuur van het metselwerk zichtbaar. Bij vochtig weer vertoont de kalei de befaamde ‘vlekvorming’.
Gerecyclede muurverf 
Gerecyclede muurverf voor binnen
Stacks Image 512
EVA Re-Used Muurverf
EVA is een afkorting voor Einde Van Afval. Door EVA worden restanten muurverf afkomstig uit Nederlandse huishoudens gered van de verbrandingsovens en worden kostbare grondstoffen opnieuw ingezet als een hoogwaardig product.
Stacks Image 522
Inter-GreeN muurverf
De Inter-GreeN Duurzame Verf is een product waarbij de verf wordt gemaakt met deels herwonnen grondstoffen uit restverf in combinatie met nieuwe grondstoffen. Het resultaat is een hoogwaardige superkwaliteit dekkende verf.
Lakverf voor buiten 
Lakverf voor buiten
Stacks Image 554
Copperant Quattro Systeemverf UV+
Zeer moderne systeemverf op basis van plantaardig bindmiddel, die als één-pot-systeem het hele jaar door te gebruiken is. Het is een echte onderhoudsverf voor buiten met de duurzaamheid van een professionele lakverf en tot 10 jaar onderhoudsarm.
Stacks Image 559
Rolsma Biobased Lijnolie lakverf
De 100% biologische verf van Rolsma bestaat uit duurzame grondstoffen zoals lijnolie en andere plantaardige oliën. De Biobased verven geven op elke ondergrond een optimale duurzame bescherming,
Stacks Image 823
Aquamarijn ORIGINAL authentieke lijnolie verf
Te gebruiken als aflak of als ‘één-pot-systeem’ (grond- en aflak in één pot). Prima standvermogen, goede vloei, houtvoedend en vochtregulerend. Uitstekende dekkracht en een mooi, glad oppervlak. LINAL WIT bevat minimaal 94% natuurlijke grondstoffen.
Lakverf voor binnen 
Lakverf voor binnen
Stacks Image 747
Copperant Pura Lakverf
Dekkende lakverf op basis van water en plantaardig bindmiddel. Geschikt voor verschillende ondergronden (binnen en buiten). Door zijn goede slijtvastheid goed te gebruiken op deuren en meubilair.
Stacks Image 752
Linolux Aflak
Is een watergedragen lijnolie aflak met een mooie glans voor binnen en buiten. Ook te gebruiken als ‘één-pot-systeemverf ’ (grondverf en aflak in één). Met een prima standvermogen en blijvende elasticiteit. Uitstekende dekkracht en een aangenaam glad oppervlak. Deze watergedragen natuurverf ruikt bovendien aangenaam.
Stacks Image 811
Uula INTO meubelverf
Is een watergedragen dekkende olieverf op basis van lijnolie, zonnebloemolie en sojaolie. De verf is kunststof- en kunsthars vrij en heeft een aangename, bijna afwezige geur. Into is door de mix van lijnolie en veresterde andere plantaardige olie snel droog en behoorlijk sterk. Ook goed inzetbaar als verantwoord alternatief op trappen en vloeren.
Stacks Image 819
Emente waterverdunbare olieverf glans Japanlac
Hoogglanslak op basis van waterverdunbaar plantaardige olie met zéér goede vloei. Premium kwaliteit voor gebruik binnen- en buiten op voorbereid houtwerk, wanden, plafonds en voorbereid metaal. De beste pigmenten worden gebruikt en dit geeft een ongekende beleving van kleur. Japanlac is waarschijnlijk de enige waterverdunbare lakverf waarmee hetzelfde resultaat te bereiken is als met traditionele solventgebaseerde lakken te bereiken. Een diepe, bolle hoogglans kan, mits de nodige voorbereiding, bereikt wordenJapanlac is bijna geurloos en snel stofdroog.
Reparatieproducten 
Reparatie producten
Stacks Image 584
1toFILL® Monumenten
Een duurzaam, dampdoorlatend, één-component, uitsluitend natuurlijke grondstoffen bevattend, water- en vorstbestendig vul-, reparatie, verlijm- en lamineermiddel op waterbasis voor hout, beton, mortel, baksteen, natuursteen, metaal en glas.
Stacks Image 589
Dry Flex Cool
Bevat biobased grondstoffen. Voor het permanent repareren van beschadigd en rot hout. Het verlijmen en vullen van scheuren, voegen, noesten en (open) verbindingen. Het renoveren, restaureren en modelleren van houtconstructies en profielen.
Energiebesparende verf 
Energiebesparende muurverf
Stacks Image 646
ThermoShield Interieur
Met ThermoShield behandelde binnenwanden vormen een 3 tot 4 maal vergroot keramisch oppervlak. Keramiek verdeelt de warmte zeer goed. Een aangenaam gevolg daarvan is dat een met ThermoShield behandelde ruimte snel en vooral gelijkmatig warm wordt. De keramiek verdeelt de warmte niet alleen over de wand, het zorgt ook voor een behaaglijke warmte. De kachel kunt u hierdoor een paar graden lager zetten.
Stacks Image 800
Nelfamur Thermotop
Warmte-isolerende matte muurverf voor binnen. Energiebesparend, beperkt aangroei van schimmels en zorgt voor gelijke warmteverdeling binnen.
Stacks Image 651
ThermoShield Exterieur
ThermoShield Exterieur transporteert overtollig vocht uit de gevel naar buiten waarbij de warmte binnen blijft. Een droog gebouw isoleert beter dan een vochtig gebouw en houdt warmte beter vast. Jarenlange meetresultaten geven een gemiddelde verlaging van de stookkosten te zien tot wel 30%.